sobota, 30. marec 2013

Da Vinci – razstava o geniju

Foto: Gospodarsko razstavišče
Na Gospodarskem razstavišču je do 12. maja 2013 na ogled največja svetovna potujoča razstava Da Vinci – Genij.

Gospodarsko razstavišče odpira vrata mednarodni potujoči razstavi Da Vinci – Genij, ki so si jo v šestih letih ogledali milijoni ljudi v več kot 40 mestih po vsem svetu, od Ria de Janeira in Tokia do San Francisca in Moskve. Največja svetovna potujoča razstava o Da Vinciju s prek 200 fascinantnimi, interaktivnimi in poučnimi eksponati zdaj prihaja v Ljubljano.

Na osnovi rokopisov Leonarda da Vincija so italijanski rokodelci natančno izdelali interaktivne mehanske izume v naravni velikosti. Med te izdelke sodijo prve zasnove avtomobila, kolesa, helikopterja, jadralnega letala, akvalunge, podmornice, vojaškega tanka in idealnega mesta...

Razstava je postavljena tako, da sama vodi obiskovalca od eksponata do eksponata. Opremljena je z ustreznimi opisi vseh eksponatov v slovenskem in angleškem jeziku. Na razstavnem prostoru si lahko ogledate tudi posebne filme.

Razstavo Da Vinci - genij si lahko do 12. maja 2013 ogledate v kompleksu Apel (bivši prodajni center Slovenijales) v dvorani Meduza. Razstava je odprta vsak dan od 9. do 20. ure.

Vabljeni!
   

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...